Begynderguide for dykkere

Dykning er blandt de mest populære former for ekstremsport. Dét er der flere grunde til. Overvejer du at gå i gang med at dykke? Nedenfor kan du blive en smule klogere på dykning.

Hvorfor dykke?

Dykning har særligt den fordel, at dykning giver dig mulighed for midlertidigt at udskifte dine vante omgivelser. Når du dykker, siger du farvel til den verden du kender for at udforske livet under havets overflade, og dykning egner sig derfor særligt godt til de eventyrlystne af os. Nogle undersøgelser viser endda, at dykning kan modvirke visse mentale lidelser som for eksempel angst og stress.

Hvordan kommer jeg i gang med at dykke?

Hvis du gerne vil i gang med at dykke, kan du med fordel følge tre råd. Først og fremmest bør du tage et prøvedyk. Dykning er ikke for alle, og med et prøvedyk kan du få en smagsprøve på aktiviteten, før du forpligter dig i form af udstyrsindkøb og længere dykkerrejser.

Det kan også være en god idé at melde dig ind i en dykkerklub, hvor du kan få undervisning i, hvordan man dykker på den rigtige måde. Sidst men ikke mindst bør du sørge for, at du er ordentligt klædt på til dine undervandseventyr. I dag findes der flere virksomheder, der specialiserer sig i udlejning af dykkerudstyr, som det giver god mening at benytte sig af. At benytte sig af udlejning af dykkerudstyr er nemlig billigere end at købe det selv.

Hvilke former for dykning findes der?

Der findes efterhånden en del mange former for dykning. Dog kan dykning grundlæggende set opdeles i to forskellige kategorier: Dykning med udstyr og fridykning.

Dykning med udstyr er den mest almindelige form for dykning – og det er her, at det giver mening at benytte sig af udlejning af dykkerudstyr. Når du dykker med udstyr, kan du befinde dig i vandet, så længe du vil, fordi udstyret tillader dig at trække vejret, selvom du ikke er i nærheden af den luft, du normalt indånder.

Fridykning er dykning uden udstyr. Denne form for dykning kræver, at du lærer at holde vejret i lang tid ad gangen, og ved fridykning træner du både din kondition og din udholdenhed.

admin