Fartmåleren skaber sikkerhed

Du er helt sikkert stødt på en mobil fartmåler før. Altså dem der fortæller dig, hvor stærkt du kører. Typisk er de placeret i mindre byer i forbindelse med landevejskørsel. Men hvorfor er de der overhovedet? Det vil du snart få svaret på.

Fartviserne bliver først og fremmest placeret på veje hvor der:

  • Er en del borgere, som har anmeldt for høj hastighed
  • Er målinger, som viser for høj fart på forbi kørende
  • Er sket mange trafik uheld i området
  • Er mange skolebørn i trafikken

Fartvisernes primære opgave er at minde dig og andre bilister om, at der køres for hurtigt, og at hastigheden skal sænkes i området. Måden det fungerer på er, at der sidder en sensor, som måler din bils hastighed, et stykke før måleren er synlig. Herefter vises den målte hastighed på displayet ”din fart km/t”. Hvis du kører hurtigere, end du må i det pågældende område, så blinker måleren. Det er til gengæld de færreste af os, som kører for stærkt, når vi først har fået øje på måleren. Her er det noget psykologisk, som spiller ind, der gør at vi tager farten af. Uanset hvad så skal du huske på, at fartmåleren kun er til for at skabe mere sikker trafik. Du bør derfor altid respektere den.

Fartmålerens begrænsning

Alle fartmålere har begrænsninger, når det kommer til deres målinger. Sensoren kan for eksempel ikke nå at opsnappe de biler, som kører meget tæt op af hinanden. Derudover smutter der også et par små biler indimellem, når de kommer i selskab med en stor. Radaren favoriserer nemlig store biler over små. Så hvis du kører bag en lastbil, så er det ikke sikkert, at din hastighed bliver vist på displayet.

admin