Gode råd til teoriprøven

Skal du op til teoriprøven lige om lidt eller har du først lige tilmeldt dig undervisningen, så du kan få dit kørekort? Uanset, hvor langt du er, kommer her et par generelle gode råd til teoriprøver:

1) Læs op de gængse lovregler. Der er altid et par spørgsmål med.

2) Hvor hurtigt kører du? Du skal altid køre med den højest tilladte og forsvarlige hastighed.

3) Bremse eller standse? Bremse og standse er ikke det samme. Når du bremser, nedsætter du farten ved at træde på bremsepedalen. Når du standser, træder du på bremsepedalen, indtil bilen holder stille.

4) Overhaling: “Du er ved at indhente bilen foran, der kører langsomt”. Hvis der er fri overhalingsstrækning, skal du overhale med det samme. Men pas på forhindringer som bagfrakommende, modkørende, forbud mod overhaling.

5) Se og lyt godt efter: Du skal sætte i gang, skifte vognbane eller lignende. I sidespejlet kan du se, at der er frit bagude. Det, du får at vide nu, afgør hvad du skal:

Der er ingen kørende bagude: Så er der frit bagud, og du har orienteret dig korrekt. Derfor kan du godt udføre manøvren, hvis forholdende i øvrigt er ok.

Du får ikke noget at vide om bagfra kommende: Så skal du ikke udføre manøvren med det samme. Du skal jo først orientere dig ved at se bagud og afdække den blinde vinkel.

Er der ikke frit bagude i sidespejlet: Så skal du normalt ikke sætte i gang eller skifte bane.

6) I tvivl om svaret: Så følg din første indskydelse (du har helt sikkert hørt svaret før). Sæt dit kryds, glem spørgsmålet og vær klar til det næste billede. Hvis du bruger for lang tid på et spørgsmål, er du ikke klar til næste spørgsmål.

7) Sig ikke dig selv imod: Der findes spørgsmål i teoriprøven, hvor du nemt kan komme til at modsige dig selv.​

Fx hvis du svarer JA til at fortsætte med uændret hastighed, skal du svare NEJ til at flytte foden til bremsen. Hvis du flytter foden til bremsen, fortsætter bilen ikke med uændret hastighed.

8) Simple lette spørgsmål: Mange af teoriprøve-billederne er enkle, og spørgsmålene lette at svar ja eller nej til. Måske for nemme. Pas på, at du ikke begynder at lede efter et problem, som ikke er der. Nogle gange er det bare nemt. Fire gange JA kan godt lade sig gøre, men lyder spørgsmålene for underlige eller for overraskende, så svar NEJ.

 

Held og lykke.

Christina Løvfall Hansen