Sådan får du kalk af på badeværelset

Er du også en af de mange byboer, som døjer med alt for meget kalk i vandet? Du er ikke den eneste, hver dag kalker både håndvasken til badeværelset og fliserne til. Det er ikke til at undgå, og det er både grimt og svært at få af igen. Men det er faktisk muligt at holde dit badeværelse nogenlunde fri for kalk.

Jo mere kalk der er, jo svære er det at få væk igen

Du har måske hørt før, at du burde tørre af i bruseren efter, at du har taget et bad, men du gider ikke rigtig. Hvis du dog gerne vil holde badeværelset fri for kalk, så kan det dog være en god idé at følge det ellers gamle råd. Og du skal ikke stoppe ved bruseren, for du holder også håndvasken fri for kalk, hvis du tørrer den af efter brug. Hold især karmaturet rent, da det kan være svært at få pænt igen.

Hvis du holder kalken nede, så er det nemmere at holde dit badeværelse rent på sigt, men uanset om kalken har taget overhånd, eller om du bare vil være på forkant, så fjernes kalken på samme måde.

Eddike er et godt mirakelmiddel

Et godt gammelt husråd er at bruge eddike til at fjerne kalken fra badeværelset. Det gøres ved at påføre eddike ud på de berørte overfalder, og derefter vasker det væk med helt almindeligt vand. Hvis der er et godt lag kalk, så kan det være, at eddiken skal lige i en halvtime til en time, før det vaskes af igen.

Det kan godt være, at der skal lidt knofedt til, og hvis du ikke synes, at eddiken fungerer, så kan du også bruge skrappere midler som eddikesyre og citronstyre. Pas dog på de overfalder som ikke kan tåle syren.

admin