Start med slutblik

Dette er et indlæg, der skal gøre dig lidt klogere på begrebet og anvendeligheden ved et slutbtlik i forbindelse med låsemekanismer.

Et slutblik er med til at sikre, at en dør holdes godt lukket. Den bruges ved at sikre, at fallerne har det bedste indgreb i fx en dørkarm. Hvis du ikke lige er bekendt med fagudtrykkene, kan vi forklare, at fallerne her betyder låsefallerne, der sørger for at holde en dør lukket ved at gå i indgreb med slutblikket.

Der findes forskellige typer af slutblik, hvor man blandt andet kan fremhæve et elektronisk slutblik, der fungerer ved, at den har en drejebar falle, så man kan åbne den anordning, den er tilsluttet, som oftest er en dør, uden at fallen går ind i låsemekanismen.

Et slutblik er fordelagtig at bruge i forbindelse med adgangskontrol i bygninger, hvor man ikke har til hensigt at lukke alle og enhver ind, uden at de er blevet godkendt på forhånd. Dette kan ske ved, at man bipper sig ind i den givne bygning med den oplåsningsanordning, man er udstyret med, eller ved at ringe sig ind via dørtelefoni.

Slutblik er derfor ofte benyttet ved blandt andet boligforeninger, hvor det kun er bygningens beboere, der skal have adgang, eller ved kontorbygninger, hvor det kun er medarbejdere og gæster, man agter at lukke ind. 

Hvis man har at gøre med en bygning, hvor der er i løbet af dagen kommer og går mange mennesker, er det smartest at investere i et slutblik med stor brudstyrke og slidstyrke.

Slutblik er ikke svære at installere og montere, men det er altid en god idé at rådføre sig med eksperter på området, der kan give dig gode tips til, hvilke slags slutblik du skal have fat i afhængig af, hvilken situation du står og skal bruge dem – og så vil de sikkert også gerne hjælpe med monteringen.

Anders Lundtang Hansen