Ting du burde overveje, inden du køber en fugl

Fugle er blandt mange et populært kæledyr. Der findes mange former for undulater, papegøjer og andre eksotiske fuglearter, som egner sig godt som kæledyr. Dog er der nogle ting, du skal have styr på, inden du køber en fugl. Det er vigtigt, at du er helt klar til at være fuglejer. På den måde får din fugl det bedst mulige hjem, og du kan hygge dig med din nye fugleven.

En tam fugl

Når du køber en fugl, er det ikke garanteret, at den er tam. Især ikke hvis du køber fuglen hos en dyrehandler. Derfor burde du sætte dig ind i, hvordan du kan tæmme dit kæledyr, så du og fuglen ikke skal være afhængig af dens fuglebur. En fugl tæmmes lettest, når den er en unge.

Når du får din fugl, skal den med det samme i bur, så den ikke ved et uheld flyver rundt, og skader sig selv og andre. Sørg for at få hjælp når der er brug for det. Når du engang vil begynde at lade fuglen lære at flyve frit rundt i dit hjem, er det vigtigt, at du lukker alle døre og vinduer samt stiller ting væk, hvor den måske kan komme til skade. Læs eventuelt online om hvordan du bedst tæmmer din fugleart.

Køb det rette bur

Fuglebure fungerer som kæledyrsfugles hjem, og det er derfor vigtigt, at buret er i orden. Når du skal ud og kigge på fuglebure, skal du huske at tænke på, hvor stor din fugl er. Derudover skal du tænker over, hvilket materiale fugleburet er lavet i, så du kan finde det bedst bur til dit kæledyr. Fuglebure kan indrettes på mange forskellige måder. Sæt dig derfor ind i hvilke slags legetøj og andet udstyr passer bedst til din fugleart.

admin