Tryg kørsel på de danske veje med et forrude-kamera

De sidste par års uhyggelige episoder med kast af sten og andre genstande mod biler fra motorvejs broer, kan nok få de fleste til at overveje, om det var på tide at anskaffe sig et forrude-kamera – et såkaldt dash cam. I mange lande er det mere normen end undtagelsen, at biler er forsynet med et bilkamera, som optager gennem forruden. I Rusland er det faktisk lovpligtigt at have et forrude-kamera installeret i sin bil, med henblik på at kunne dokumentere ulykkelige hændelser på vejene og eventuelt kunne placere skyld i forsikrings mæssige og strafferetlige spørgsmål, som måtte følge i kølvandet på disse hændelser.

Hvorfor skal jeg købe et dash cam?

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du bør anskaffe dig et bilkamera til optagelser gennem forruden, kan du blot forestille dig, at du eller en af dine kære ender i en ulykke på motorvejen – og, som om en total skadet bil og evt. brækkede lemmer ikke var nok, herefter uretmæssigt bliver placeret som den skyldige i hændelsen. Her vil det være vældig handy at kunne frembringe optagelser fra et bilkamera, som kan medvirke i betragtelig grad til at afgøre skyldsspørgsmålet. Eller forestil dig, at nogen smider en sten eller noget andet tungt på din forrude fra en bro. Hvis du ikke er i stand til at give et signalement, vil misdæderne være på fri fod, og dermed kunne gentage deres ugerning.

Find det rette bilkamera til den bedste pris

Moderne forrude-kameraer er de gamle modeller teknologisk langt overlegne, når det gælder såvel billedets opløsning og skarphed som optagetid og lagringsplads. Samtidig er det prismæssigt overkommeligt for langt de fleste at anskaffe sig et dash cam i høj kvalitet. Det skal således ikke være prisen, der er afgørende for, om du bør anskaffe dig et bilkamera. Det smarte Ednet bilkamera, som monteres med sugekop i forruden fylder således ikke meget mere end en GPS – og er dertil utroligt nemt at betjene.

Astrid Pedersen