Sådan håndterer du dit affald

Hvem tager skraldet med ud? – Husk at bruge skraldespanden! De er sætninger du ofte hører. Ikke kun derhjemme, men også på arbejdspladsen. Som leder eller virksomhedsejer kan det være frustrerende at bruge tid på at fjerne affald. Du har bedre ting at give dig til. Gode affaldsløsninger er svære at finde på.

I køkken og caféområder hænger der et hav af sedler. Husk at ramme skraldespanden, siger en seddel. En anden seddel formaner sidste mand at tømme skraldespanden i køkkenet.

Det nytter ikke at opdrage

Selvom det virker som en god idé, så hjælper det ikke at du drøner rundt og prøver at opdrage på dit personale. Og straf virker heller ikke. Så lad være med at sætte hængelås på alle skabene i køkkenet for at lære folk at vaske op.

De er voksne mennesker og i bund og grund handler det om adfærd. En adfærd der er dit ansvar.

Brug affaldssortering

I stedet for at lege virksomhedens mor, så opsæt muligheder for at affaldssortere. Der skal være en beholder til pap og en til plast og metal. Derudover skal du have en beholder til pantflasker. De ender som regel på køkkenbordet i caféområdet.

Placer hver beholder strategisk rundt om i virksomheden. Typisk der hvor du kan se at affaldet hober sig op.

Fordelen ved affaldssortering

Affaldet bliver fordelt i forskellige beholdere. Det betyder at skraldespanden med køkkenaffald der lugter ikke bliver overfyldt. Og den kan sagtens vente med at blive tømt til rengøringen kommer.

Flaskebeholderen kan en medarbejder tømme en gang om ugen og købe noget lækkert til kontorets ansatte om fredagen.

I stedet for at være formynderrisk og dele kommandoer ud, så udnyt folks adfærd. Invester i et godt affaldssystem. Se for eksempel på Clean Management for at finde inspiration til en god løsning.


admin