Gode råd til dig med kat – sådan holder du den ren, fin og glad

Mange danskere har indekatte som kæledyr, og præcis som med hunde, bør katten plejes og passes, så du undgår ophobning af skidt og snavs – og ødelagte møbler.

Der kan være forskel på kattenes pelslængder, så vær opmærksom på dette, når du køber udstyr til din kat. Der er også forskel på udstyr til voksne katte og til killinger. Forhør dig hos din lokale dyreforretning, så du er sikker på, du kommer hjem med det helt rette.

Vi gennemgår her en række gode værktøjer, du bør anskaffe dig, hvis du har eller planlægger at få kat.

Saks eller trimmer

En saks eller trimmer til kat er et must-have, hvis du har en langhåret kat. Først og fremmest kan du slippe for lange kattehår i hele dit hjem, men det forhindrer også, at der samler sig klumper af skidt og knuder i pelsen hos de langhårede skabninger. Har katten været ude, kan der komme meget snavs på mavepelsen, hvis katten ikke er blevet klippet.

Børste eller striglehandske

Uanset om din kat er langhåret eller korthåret, kan det være en god idé at købe en striglehandske eller en børste til at rede din kat. Først og fremmest kan du fange alle de løse hår, der ellers ville have sat sig i sofaen eller hvirvlet rundt i luften, og samtidig kæler og masserer du katten, som med garanti kommer til at spinde. Og så undgår du knuder i pelsen.

Neglesaks

Katte har meget spidse kløer fra naturens side, så de kan klatre i træer m.m. En indekat har ikke samme behov for spidse kløer. Hvis du ikke klipper kattens kløer, risikerer du at den selv filer dem i dine møbler. Derfor bør du klippe kattens kløer med en god neglesaks.

admin