Guide: Dette udstyr skal du bruge til griseavl

Har du også i tankerne at starte dit eget landbrug med blandt andet grise til avl og salg? Eller har du arvet en farm fra din familie, som du føler dig klar til at gå i krig med? Så er der mange elementer og ting, som du helt sikkert ikke kender til, men som er nødvendige i dit daglige virke. Vi giver dig her tre stykker af udstyr, som er absolut nødvendige til din griseavl.

Ornespray til inseminering

Navnet lyder måske lidt sjovt, men det er en reel ting, du kommer til at benytte dig af, når du skal drive landbrug. Ornespray bruges til at brunstigøre hunner, så de er mere tilbøjelige til at lade sig inseminere. Man sprayer simpelthen indholdet i dåsen på soens tryne, så den får lyst til at forplante sig.

Hvordan skal man veje grise?

Det lyder som et besværligt projekt at få en gris op på en vægt, og det kan også sagtens være, hvis man ikke har såkaldt grisevægt. En grisevægt adskiller sig ved, at den har en såkaldt rampe, som grisen kan gå op ad, da den er for tung at løfte. Du undgår altså besværlige processer, når du skal finde ud af, om grisen vejer nok til dens formål.

De skal jo også have mad

Der findes et væld af forskelligt foder til dyr på landet, og det er vigtigt, at man undersøger markedet grundigt og søger erfaringer hos andre. Næringen er afgørende for, at dyret vokser korrekt, og det betyder i sidste ende, at du kan sælge hurtigere og til bedre priser.

admin